29maart2020
Even geen ingespannen koppies die druk aan het werk...
27maart2020
Nu we allemaal thuisonderwijs volgen vragen we...
GROEP 8
Maandag 30 maart
HIER staat het rooster voor week 14.

Dinsdag 17 maart 
Hieronder vindt u de tekst van Nieuwsbegrip van deze week. Deze kunt u uitprinten en aan uw zoon/dochter geven. Wanneer u niet beschikt over een printer kan uw zoon/dochter deze tekst ook openen via Snappet. Dit geldt ook voor de opdrachten. Daarnaast zetten we eind van de middag de 'andere tekstsoort' open via Snappet. Deze kunnen de kinderen ook maken. Een aantal kinderen krijgt in de klas tekst niveau C aangeboden, vanwege de huidige situatie laten we iedereen tekst niveau B maken. Zo blijft het voor iedereen duidelijk en overzichtelijk. 

De opdrachten van Nieuwsbegrip hoeven vrijdag pas af te zijn. Inleveren is voor nu niet nodig. We vertrouwen er op dat de kinderen de opdrachten maken en deze na deze periode mee naar school nemen. De uitleg van deze opdrachten volgt via Klasbord. 

Klik HIER voor tekst B
Klik HIER voor vragen tekst B

Maandag 16 maart 
Onze overheid heeft ons gevraagd onderwijs op afstand te verzorgen, omdat de scholen voorlopig gesloten zijn. Voor groep 8 een lastig moment, omdat we ons volop aan het voorbereiden zijn voor de eindtoets. We vinden het belangrijk jullie zo goed mogelijk op weg te helpen. We doen daarbij een beroep op jullie zelfstandigheid. Een bijzondere situatie vraagt om bijzondere aanpassingen. Via deze brief willen wij jullie meer informatie geven over de werkwijze van de komende drie weken. We gaan jullie voorzien van lesstof en instructies via social media. We willen jullie zo de mogelijkheid geven vragen te stellen en we willen jullie daarbij van uitleg voorzien. Via verschillende kanalen houden we jullie op de hoogte. We proberen dit zo duidelijk mogelijk te doen en bereikbaar voor jullie te zijn daar waar we kunnen.

Vandaag komt meneer Bas of juf Sannah langs om een twee werkboekjes af te geven. In het eerste werkboekje staan de taken die jullie normaal gesproken in de klas ook zouden doen. In het schema onderaan dit bericht kunnen jullie lezen op welke dag je welke taak moet maken.  Het is de bedoeling dat jullie een gemaakte taak maken en vervolgens zelf nakijken. De antwoorden van deze taken kun je HIER vinden. 

Om jullie ook de mogelijkheid te geven vragen te stellen en jullie van instructie te kunnen voorzien is het belangrijk dat je dit serieus doet. Het is daarom de bedoeling dat jullie dit met ons delen. Dat doe je door een schema in te vullen en naar ons op te sturen via de ouderportaal, elke dag voor 10.00 uur. Op die manier kunnen wij inzicht krijgen in waar extra uitleg voor nodig is.

Hoe we alles precies gaan doen, weten we nog niet. We willen gebruik maken van WhatsApp en Klasbord. We laten jullie nog weten wat je waar kunt vinden. Om dit snel en goed te kunnen regelen maken we een groep aan op WhatsApp. Zo kunnen we met elkaar in contact blijven en ook nog een beetje op elkaar letten. In de bijlage kun je vinden welk werk je per dag gaat doen en daar geef je telkens op aan welke opgaven je fout hebt gemaakt. Dit is voor ons belangrijk om te kunnen voorzien in de belangrijkste uitleg. Dit kun je beschouwen als je rooster.

Nogmaals in het kort wat we van jullie vragen:

  • Je telefoonnummer voor de WhatsApp groep

  • De app Klasbord downloaden en onze groep gaan volgen

  • Je gemaakt opdrachten voor 10.00 uur te sturen. 

  • Ons op de hoogte houden van alles wat je bezighoudt

  • Extra goed op elkaar te letten en er voor elkaar zijn

Wij willen vooraf al onze bewondering richting jullie uitspreken. We zijn er ons bewust van dat we veel van jullie vragen. Ben er je van bewust dat je het uiteindelijk voor jezelf doet. We wensen je veel succes en hebben er vertrouwen in dat je dit kunt. Let op elkaar en laat zo nu en dan van jullie horen. We gaan ons samen hier doorheen slaan.